Tort cu orez expandat

Printeaza

Tort cu orez expandat din: orez, cicolata, galbenus, zahar, frisca, branza de vaci, esenta de vanilie, visine.

Ingrediente:Tort_cu_orez_expandat

Pentru blat:

  • 70 g orez expandat
  •  100 g ciocolată

Pentru umplutură:

  • 4 gălbenuşuri
  •  100 g zahăr
  • 200 ml frişca lichidă
  • 250 g brânza de vaci cremoasă
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g vişine

 

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat şi amesteci. Imbraci o formă de tort mai mică cu pereţi detaşabili cu folie de plastic.

Torni amestecul şi îmbraci şi pereţii formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece ca să se întărească.

Pui gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă. Dai să se răcească, apoi le mixezi cu frişca bătută, brânza de vaci scursă şi vanilia.

Scoţi sâmburii vişinelor şi le laşi la scurs (opreşti câteva întregi pentru decor). Amesteci vişinele fără sâmburi cu crema de brânză şi torni totul în formă.

Pui vişinele întregi şi dai la frigider.

Tort cu orez expandat

Tort_cu_orez_expandat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.