Tort cu nuca de cocos

Printeaza

Tort cu nuca de cocos din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuca de cocos, frisca, gelatina, branza dulce, lapte de cocos, ciocolata cu alune, fulgi de cocos.

 

Ingrediente:Tort_cu_nuca_de_cocos

Pentru blat

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 120 g făină
  • 1/2 pacheţel praf de copt
  • 50 g nucă de cocos

Pentru umplutură:

  • 400 ml friscă lichidă
  • 3 pliculeţe gelatină
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 180 ml lapţe cocoş
  • 150 ciocolata cu alune

Pentru decor:

  • 50 g aschii de ciocolată
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Baţi untul topit cu zahărul şi cu ouăle. Adaugi faina cernută cu praful de copt şi cu nuca de cocos.

Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o formă de tort, torni compoziţia şi coci, la foc potrivit, 45 de minute.

Laşi să se răcească în formă, apoi îl tai în două pe orizontală.

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml friscă lichidă, după care o topeşti. Baţi 150 ml frişcă şi o amesteci cu brânza, zahărul, laptele de cocos şi gelatina.

Topeşti ciocolata cu alune cu două linguri de frişcă lichidă.

Pe un platou, aşezi prima parte de blat, întinzi jumătate din ciocolata topită, torni 1/3 din cremă, pui a doua parte de blat şi pui deasupra restul de cremă, îmbrăcând şi marginile cu un strat subţire.

Torni restul de ciocolată şi decorezi cu o furculiţă. Il dai la rece. Baţi frişca rămasă, îmbraci marginile cu cocos şi faci floricele din frişcă. Decorezi cu ciocolată.

Tort cu nuca de cocos

Tort_cu_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.