Tort cu mousse de visine

Printeaza

Tort cu mousse de visine din: oua, zahar, faina ulei, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, frisca lichida, compot de visine, gelatina si lapte.

Tort_cu_mousse_de_visine

 

Ingrediente:

Blat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt stins cu o lingură suc de lămâie
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 50 g ciocolată neagră topită la bain-marie

Pentru crema de ciocolată:

  • 60 g ciocolată neagră
  • 120 g ciocolată cu lapte
  • 150 ml frişcă lichidă

Pentru mousse de vişine:

  • 200 g vişine fără sâmburi, din compot
  • 200 ml compot vişine
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 8 foi de gelatină

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată topită la bain-marie
  • 2 linguri cu lapte

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara crema, ciocolata se topeşte la bain-marie, împreună cu frişca lichidă.

Compoziţia se amestecă bine, apoi se dă la frigider 2-3 ore, până se întăreşte.

Vişinele se fierb în siropul din compot, cu zahăr. După ce dau în clocot se pasează împreună cu sucul, apoi se pun iar pe foc. Gelatina se lasă la înmuiat zece minute, apoi se adaugă în piureul de vişine.

După ce se răceşte un pic compoziţia, se încorporează frişca şi se amestecă bine.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine, până se topeşte.

Se adaugă gălbenuşurile peste albuşuri şi se amestecă uşor, cu o lingură sau un tel.

Se adaugă pe rând uleiul, praful de copt, ciocolata topită şi făina şi se amestecă uşor, până se obţine o compoziţie omogenă.

Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu ulei şi făină sau cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se taie în două. Se pun pe foc 120 ml apă şi două plicuri de zahăr vanilat, iar după răcire se adaugă 1/4 linguriţă de rom.

Cu acest sirop se însiropează blaturile.

Peste primul blat însiropat se repartizează uniform mousse-ul de vişine, apoi o parte din crema de ciocolată.

Se acoperă cu al doilea blat şi tortul se ţine la rece patru ore. Se acoperă cu restul de cremă de ciocolată şi cu aşchii de ciocolată.

 

Tort cu mousse de visine

Tort_cu_mousse_de_visine

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.