Tort cu migdale

Printeaza

Tort cu migdale din: oua, zahar, sare, faina, praf de cacao, praf de copt, migdale, piersici, zahar, gelatina, intaritor, fulgi de migdale.

Ingrediente:

-pentru blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 varf de sare
  • 120 g faina
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 migdale macinate

-in plus:

  • 1 cutie piersici
  • 100 g zahar
  • 6 foite gelatina
  • 600 ml frisca
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 3 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Separati oualele, bateti spuma galbenusurile, 4 linguri apa calda si zaharul. Bateti albusurile cu putina sare si incorporati amestecul de galbenusuri. De asemenea, incorporati faina, praful de cacao, praful de copt si migdalele.

Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si coaceti blatul 35-40 minute. Dupa aceea, lasati-l sa se raceasca si indepartati-i hartia de copt. Taiati blatul de 2 ori orizontal, obtinand astfel 3 blaturi de tort.Scurgeti piersicile. Pasati 200 g si amestecati-le cu zahar. Inmuiati gelatina, dizolvati-o si amestecati-o cu piureul de piersici.

Bateti bine 400 ml frisca, turnati 1 pachet de zahar vanilat si intindeti 1/3 din frisca peste blatul de dedesubt. Apoi asezati blatul mijlociu. Intindeti jumatate din crema ramasa. La final asezati blatul cel mic, intindeti si restul cremei si lasati tortul 3 ore la rece. Bateti restul de frisca si adaugati, incet, zaharul vanilat si intaritorul. Intindeti bine amestecul peste tort si ornati-l cu piersici, migdale si frunzulite de menta.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Retetele de torture mi se par complicate, dar o sa indraznesc sa incerc aceasta reteta de tort cu migdale. Imi plac foarte mult migdalele in dulciuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.