Tort cu miere si mascarpone

Printeaza

Tort cu miere si mascarpone din: faina, oua, zahar, miere, unt, crema de branza, iaurt, mascarpone, smantana.

 

Ingrediente:Tort cu miere si mascarpone

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 linguri miere
  • 180 g unt
  • o linguriţă bicarbonat

Pentru cremă:

  • 225 g cremă de brânză
  • 100 g iaurt
  • 150 g zahăr pudră
  • 450 g mascarpone
  • 75 g smântână grasa

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se mixează 10 minute ouăle cu zahărul, timp în care se pun la topit, pe foc mic, untul şi mierea.

Amestecul de unt se toarnă în fir subţire peste crema cu ouă, continuând mixarea.

Se adaugă făina şi bicarbonatul. Se obţine un aluat care se împarte în 10 bile, din care se întind 10 foi de forma suportului de copt.

Se coace fiecare foaie câte 8-10 minute.

Pentru cremă, se mixează toate ingredientele pentru a obţine o cremă omogenă.

Una dintre foi se transformă în firimituri.

Restul foilor se aşeză cu cremă între ele, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă şi se presară foaia fărâmiţată foarte fin.

Se lasă 24 de ore înainte de servire.

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Tort de Paşte

Tort cu dovleac si mascarpone

Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 2/3 pahar cacao 4 ouă 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 l praf de sare 1/2 pahar iaurt 250 g dovleac curăţat 170 ml ulei 2 pahare zahăr 700 g dovleac […]

Tort de ciocolată, cafea şi fistic

Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi

Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi din: ciocolata, mascarpone, piscoturi, gelatina, fructe de padure, smantana. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră 500 ml smântână pentru frişca 250 g piscoturi o cutie mascarpone un pliculeţ gelatină fructe de pădure   Mod de preparare: Se pun la foc mic 125 ml smântână pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.