Tort cu miere si avocado

Printeaza

Tort cu miere si avocado din: nuci, biscuiti, miere, sare, chimen, scortisoara, lapte, avocado, mascarpone.

Ingrediente:Tort cu miere si avocado

Pentru blat:

  • 1 cană nuci măcinate
  • 1 cană biscuiţi digestivi
  • 1 lingură miere
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 4 linguri apă rece

Pentru cremă:

  • 2 fructe de avocado
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml lapte pasteurizat
  • 120 g zahăr
  • 1 plic gelatină granulată
  • 1 lămâie
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat

Pentru decor:

  • 50 g mascarpone
  • 30 g fulgi de nucă de cocos
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 kiwi

 

Mod de preparare:

Nucile şi biscuiţii se macină şi se amestecă cu mierea, scorţişoara, chimenul măcinat, sarea şi cele 4 linguri de apă. într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se întinde blatul şi se coace timp de 20 minute la 180 de grade, apoi se lasă să se răcească complet.

Se pune laptele la fiert cu zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Se lasă 15 minute ca să se parfumeze laptele. Se prepară gelatina după instrucţiunile de pe plic şi se toarnă în laptele parfumat.

Se lasă până se răceşte.

Intr-un blender se amestecă fructele de avocado cu mascarpone şi zeama de la 1/2 lămâie, apoi cu laptele răcit. Se întinde pe blat şi se ornează după imaginaţie, cu bile din mascarpone şi cocos trecute prin cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.