Tort cu mere, rom si ciocolata

Printeaza

Tort cu mere, rom si ciocolata din: unt, zahar, zahăr vanilat, oua, coajă rasă de lămâie, praf de scorţişoară, făină, praf de copt, mere, stafide, rom, ciocolată rasă, migdale, zahăr pudră, zeama de la lamaie.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 praf de scorţişoară
  • 200 g făină
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 8 mere potrivite
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură ciocolată rasă
  • 1 lingură unt

Ingrediente pentru garnitură:

  • 200 g migdale feliate

Ingrediente pentru glazură:

  • 225 g zahăr pudră
  • zeama de la lamaie
  • 1 albus

Mod de preparare:

Bati untul spuma, adaugi zaharul si zahărul vanilat, ouă­le, coaja rasă de lămâie şi scorţi­şoara.

Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul până devine un aluat omogen.

Torni compoziţia în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină şi o introduci în cuptorul bine însins pentru aproximativ 35 de minute.

Cureţi merele de coajă, îndepăr­tezi căsuţa sentinţelor şi le tai cubuleţe.

Le amesteci cu zahărul, ciocolata rasa, untul şi stafidele, care au stat în prealabil 20 de minute în rom.

Le căleşti împreună până sca­de zeama şi le laşi să se răcească.  Tai blatul în două pe orizonta­lă şi întinzi umplutura uniform între ele.

Pentru glazură, amesteci zahă­rul pudră cu albuşul, adaugi puţin câte puţin zeama de lămâie şi baţi energic cu furculiţa până devi­ne ca o pastă albă, omogenă şi lu­cioasă. O torni peste tort.

Ornezi tortul cu migdale feliate şi îl laşi la rece pana in momentul servirii.

Tort cu mere, rom si ciocolata

Tort _cu_mere_rom_si_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.