Tort cu mere, nuci si stafide

Printeaza

Tort cu mere, nuci si stafide din: faina, unt, apa, ou, praf de copt, zahar pudra, mere, stafide, zahar, budinca de vanilie, scortisoara, suc de mere, albusuri, sare, nuca.

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_mere_nuci_si_stafide

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml apă
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g mere
  • 180 g stafide
  • 100 g zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 250 ml suc mere

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 g nucă pisată

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol şi adaugi praful de copt. Separat, freci zahărul cu untul şi adaugi şi oul bătut. Presari făina şi frămânţi ingredientele, turnând şi apa, puţin câte puţin, până obţii un aluat elastic, îl împachetezi în folie alimentară şi-l dai la rece.
Ungi o formă de tort cu puţin unt, o tapetezi cu hârtie de copt şi întinzi uniform aluatul. Il înţepi, din loc în loc şi-l dai la cuptor, 15 minute.

Speli şi cureţi de coajă merele, le scoţi sâmburii şi le dai prin răzătoarea mare. Le presari cu scorţişoară.
Pui pe foc o oală, adaugi praful de budincă şi zahărul. Torni treptat sucul de mere şi omogenizezi. Laşi să dea un clocot şi iei de pe foc. Acest amestec îl torni peste mere.

Pentru bezea, baţi spumă albuşurile, cu un praf de sare şi adaugi treptat jumătate din cantitatea de zahăr. Nuca o amesteci cu zahărul rămas şi o încorporezi în această spumă.
Peste aluatul din forma de tort torni merele, iar deasupra lor nivelezi bezeaua.
Dai la cuptor 45 de minute. Il laşi minimum o oră să se răcească, înainte de a-l servi. Decorezi după preferinta.

Tort cu mere, nuci si stafide

Tort_cu_mere_nuci_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.