Tort cu mere caramelizate

Printeaza

Tort cu mere caramelizate din: oua, faina, zahar, mere, zahar vanilat, crema de vanilie, frisca.

Ingrediente:Tort cu mere caramelizate

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr

Iti mai trebuie:

  • 1 cană zahăr
  • 1 kg mere zemoase
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic cremă de vanilie pentru prăjituri
  • frişcă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul câte puţin, gălbenuşurile pe rând şi, la urmă, pui făina amestecând uşor. Laşi compoziţia de blat deoparte. Caramelizezi 1 cană de zahăr într-o cratiţă cu diametrul de 25-27 cm.

Pui merele curăţate şi tăiate în patru peste caramel şi presari zahărul peste ele. Dai cratiţa la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute. După ce s-a răcit, răstorni pe o tavă şi adaugi crema de vanilie preparată conform instrucţiunilor de pe plic şi ornezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.