Tort cu mascarpone, dulceata si urda

Printeaza

Tort cu mascarpone, dulceata si urda din: mascarpone, urda (ricotta), oua, zahar vanilat, zahar, faina, biscuiţi obişnuiţi, unt, dulceaţă de vişine sau caise.

dulceaţă de vişine sau caise

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g urdă (ricotta)
  • 4 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 120-150 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 250 g biscuiţi obişnuiţi
  • 150 g unt
  • dulceaţă de vişine sau caise (300 g)

Mod de preparare:

La început, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le freci cu zahă­rul, apoi adaugi mascarpone, urda, zahărul vanilat şi făina.

Toate acestea le torni peste albuşul bătut spumă, dar înainte de a turna gălbenuşul peste albuş, iei o lingură de albuş şi îl păstrezi separat.

Biscuiţii îi pisezi şi îi amesteci cu untul puţin încăl­zit, după care adaugi lingura de albuş oprită, într-o tavă rotun­dă pui hârtie de copt, apoi biscuiţii cu unt, întinzând compoziţia pe toată suprafaţa tăvii, cât mai uniform şi o dai la frigider pentru a se întări puţin.

Scoţi apoi tava şi torni albuşul, după care o introduci în cupto­rul preîncălzit, pentru 30-35 de minute. Laşi să se răcească, apoi decorezi cu dulceaţă şi laşi tortul la frigider până a doua zi.


Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.