Tort cu krantz

Printeaza

Tort cu krantz din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, smantana, visine, ciocolata, ness, rom, unt, nuca.

Ingrediente:Tort_cu_krantz

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 140 g zahăr
  • 120 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de ciocolată:

  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 250 g ciocolată neagră
  • vişine din vişinată

Pentru crema de ness:

  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 300 g ciocolată albă
  • 1 linguriţă ness

Pentru sirop:

  • 250 g zahăr tos
  • 300 ml apă
  • 50 ml rom

Pentru glazura de ciocolată:

  • 150 g ciocolată
  • 40 g unt fără sare
  • 150 ml smântână dulce

Pentru krantz:

  • 100 g zahăr
  • 150 g miez nucă

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr, până obţii o compoziţie cremoasă. Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul rămas.

Cerni făina, praful de copt şi pudra de cacao. în crema de gălbenuşuri, adaugi 1/3 din albuşuri, amesteci încet cu o lingură de lemn, apoi încorporezi albuşurile rămase, iar la final cacaua cu faina şi praful de copt, amestecând de jos în sus.

Coci blatul în forma unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt, 10 minute la 160-170 °C, apoi 20-25 de minute la 150 °C.

Pentru crema ganache, amesteci pe foc mic smântână şi ciocolata, omogenizând fără să le fierbi. Dai la rece, iar dupa 2 ore mixezi până obţii o spumă aerată. Procedezi la fel pentru crema de ness.

Pentru sirop, laşi să fiarbă zahărul cu apa, iar când se îngroaşă, iei vasul de pe foc şi pui esenţa. Pentru glazură, topeşti ciocolata în smântână caldă, pui untul şi omogenizezi.

Pentru krantz, topeşti zahărul la foc mic, adaugi nucile, le înveleşti în caramel şi le scoţi pe hârtie de copt. Când se răcesc, le mărunţeşti la robot.

Tai blatul în 4 foi. Aşezi pe platou primul blat, îl însiropezi şi întinzi 1/2 din crema de ciocolată neagră în care ai amestecat vişinele.

Pe al doilea blat însiropat întinzi crema de ness şi presari 1/2 din krantz. Acoperi al treilea blat cu restul de cremă de ciocolată neagră, apoi aşezi ultimul blat pe care îl glazurezi. Tapetezi marginile tortului cu krantz.

Consumi tortul după ce l-ai păstrat la rece 6-7 ore.

Tort cu krantz

Tort_cu_krantz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.