Tort cu gem de prune si nuci

Printeaza

Tort cu gem de prune si nuci din: faina, margarina, zahar pudra, apa, gris, nuci, gem de prune.

Ingrediente:Tort cu gem de prune si nuci

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 150 g margarina
  • 100 g zahăr pudră
  • 8 linguri apă

Pentru umplutură:

  • 3 linguri gris
  • 200 g nuci mărunţite
  • 500 g gem de prune

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi margarina cu zahărul pudră până devin o cremă. Torni apa, adaugi făina şi amesteci până se încorporează ingredientele.

Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore. După aceea, întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, îl frămânţi câteva minute, apoi îl pui într-o tavă şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă.

Deasupra presari grisul, apoi acoperi cu gemul de prune amestecat cu nucile mărunţite. Dai tarta la cuptorul preîncălzit cam 30 de minute, până se rumeneşte. Serveşti presărată cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.