Tort cu gem de capsuni si frisca

Printeaza

Tort cu gem de capsuni si frisca din: oua, zahar, unt, lapte, faina, sare, mere, scortisoara, praf de copt, gem de capsuni, frisca, nes.

Ingrediente:Tort cu gem de capsuni si frisca

  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g unt
  • 440 ml lapte
  • 500 g făină
  • sare
  • 2 mere
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de căpşuni
  • 250 g frişcă
  • 1 linguriţă nes

 

Mod de preparare:

Mixezi untul la temperature camerei cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi ouăle, laptele călduţ, făina, praful de copt şi scorţişoara. Dai merele prin râzătoare, le storci şi le adaugi în compoziţie.

Torni aluatul în formă de tort şi îl ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească şi îl tai în 3 felii egale. Ungi fiecare felie cu gem de căpşuni, le suprapui.

La final, ornezi cu frişcă amestecată cu nes.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.