Tort cu fulgi de migdale, prune si martipan

Printeaza

Tort cu fulgi de migdale, prune si martipan din: faina, unt, portocala, oua, lapte, prune, martipan, jeleu de coacaze, fulgi de migdale, zahar pudra.

Ingrediente:Tort cu fulgi de migdale, prune si martipan

  • 300 g făină cu factor de creştere
  • 150 g unt, tăiat cuburi
  • coaja răzuită de la 1 portocală
  • 2 ouă, bătute
  • 100 ml lapte
  • 350 g prune, tăiate felii
  • 100 g marţipan, tăiat cuburi
  • 2 linguri jeleu de coacăze
  • 20 g fulgi de migdale, rumenite
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare:

Unge cu unt şi tapetează cu făină tava rotundă de 20 cm. încinge cuptorul la semnul 4/160 C.

Combină în tocătorul electric făina şi untul până când seamănă cu pesmetul. Adaugă coaja de portocală şi zahărul.

Amestecă ouăle cu laptele şi apoi adaugă peste ingredientele uscate. Trebuie să obţii un aluat tare – dacă e
nevoie mai adaugă puţin lapte.

Aşază jumătate din compoziţie în formă şi pune jumătate din prune deasupra. Presară jumătate din marţipan şi apoi adaugă aluatul rămas.

Nivelează suprafaţa şi aşază deasupra prunele rămase. Dă la cuptor 45-55 minute, până când se pătrunde. Lasă să se răcească pe grătar metalic.

Pune jeleul la încălzit, apoi unge tortul şi presară migdalele.Când e complet rece, presară cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.