Tort cu fructe confiate

Printeaza

Tort cu fructe confiate din: oua, zahar, faina, lichior, ricotta, vanilie.

Ingrediente:Tort cu fructe confiate

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g făină
  • 8 linguri Mareschino (lichior)

Umplutură:

  • 800 g ricotta
  • 200 g zahăr
  • 1/2 baton de vanilie
  • 250 g fructe confiate
  • 100 g ciocolată amăruie

Pentru decor:

  • 1/2 baton vanilie
  • 50 g zahăr
  • 50 g fistic măcinat
  • 500 g smântână
  • 150 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul. Se încorporează făina, apoi se pune într-o formă de tort, presărată cu făină. Se coace 45 de minute la 160°C.

Pentru umplutură, se fierbe zahărul cu 200 ml apă şi cu vanilia. Siropul călduţ se amestecă cu ricotta, apoi se adaugă fructele confiate şi cio colata tocată.

Blatul se taie în trei, fiecare foaie se stropeşte cu lichior şi se unge cu crema de ricotta. Smântână, zahărul şi vanilia se bat spumă şi se îmbracă tortul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.