Tort cu frisca si mandarine

Printeaza

Tort cu frisca si mandarine din: oua, zahar, faina, praf de copt, mandarine, lamaie, gelatina, frisca.

Ingrediente:Tort cu frisca si mandarine

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri apă rece
  • 200 g zahăr
  • o lingură zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • un plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 8 mandarine
  • o lămâie
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 3 foi gelatină
  • 250 g frişca

 

Mod de preparare:

Pentru blat, albuşurile se bat spumă adăugând câte o lingură cu apă rece.

Când albuşurile se întăresc, se adaugă treptat câte o lingură de zahăr şi zahărul vanilat, apoi făina amestecată cu praful de copt şi gălbenuşurile.

Se pune compoziţia la copt în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, în cuptorul încins în prealabil.

Pentru cremă, se storc de zeamă lămâia şi 4 mandarine. Se adaugă apă până la obţinerea unui volum de 200 ml. In acest lichid se pun la fiert făina şi zahărul.

Când se îngroaşă, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se adaugă gelatina dizolvată în 50 ml apă rece.

In cremă se adaugă frişca şi două mandarine tăiate bucăţi. Se taie blatul rece în două foi. Se unge o foaie cu cremă şi se pune deasupra ei a doua jumătate de blat.

Deasupra acestuia se aşterne încă un strat de cremă şi se ornează tortul cu felii de mandarină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.