Tort cu fistic si cafea

Printeaza

Tort cu fistic si cafea din: faina, oua, fistic, zahar, unt, esenta de cafea.

Ingrediente:Tort_cu_fistic_si_cafea

Pentru un blat:

  • 100 g făină
  • 4 ouă
  • 40 g fistic
  • 150 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 300 g zahăr pudră
  • 60-100 ml apă
  • 10 gălbenuşuri
  • 400 g unt
  • esenţă de cafea, după gust

Pentru decor:

  • fistic măcinat mai mare

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi apoi se adaugă fisticul măcinat, transformat într-o pudră fină asemănătoare făinii.

Se mixează şi se pune făina. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, se amestecă delicat, iar compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă.

Se coace 10 minute. Operaţiunea se repetă de două ori pentru a obţine trei blaturi distincte.

Pentru cremă, apa şi zahărul se pun pe foc pentru a obţine un sirop. între timp, gălbenuşurile se mixează întâi singure, la viteză mică şi apoi se toarnă siropul mixând tot la viteză mică.

Se amestecă până ce se obţine o cremă de culoare albă, în care se pune untul tăiat cubuleţe. Se mixează în continuare până se obţine o cremă omogenă, se pune esenţa de cafea după gust.

Blaturile se montează cu cremă între ele, având grijă să se oprească şi pentru decor. Tortul se acoperă pe margine cu fistic şi se lasă la frigider 3 ore.

Tort cu fistic si cafea

Tort_cu_fistic_si_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.