Tort cu dulceata

Printeaza

Tort cu dulceata din: unt, oua, zahar, faina, cacao, ciocolata, dulceata.

Ingrediente:Tort_cu_dulceata

Pentru blat:

  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr pudră
  • 60 g făină integrală de grâu
  • 100 g cacao 20-22% grăsime
  • coaja rasă de la o lămâie
  • circa 50 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte (rasă)

Pentru umplutură:

  • dulceaţă de portocale

 

Mod de preparare:

Freci untul spumă, adaugi pe rând cele 4 gălbenuşuri, zahărul pudră, făina integrală de grâu cernută şi 100 g cacao.

Apoi adaugi coaja rasă de la o lămâie şi cele 4 albuşuri bătute spumă.

Răstorni totul într-o tavă (de mărime potrivită) unsă bine cu unt şi o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.

Când s-a răcit blatul, îl tai în două şi îl umpli cu dulceaţa de portocale.

Deasupra razi bucata de ciocolată neagră sau cu lapte, presărând-o pe toată suprafaţa tortului.

Tort cu dulceata

Tort_cu_dulceata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.