Tort cu dovleac si frisca

Printeaza

Tort cu dovleac si frisca din: dovleac, lapte, frisca, parmezan, ceapa verde, gelatina, dafin, ulei de masline, sare, piper alb, spanac, parmezan.

 

Ingrediente:Tort cu dovleac si frisca

  • 400g pulpa de dovleac fără coajă
  • 400g de lapte
  • 200g de frişcă proaspătă
  • 40 g de parmezan ras
  • 20 g de ceapă verde
  • 15 g foi de gelatină
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de măsline
  • sare grunjoasă şi sare fină
  • piper alb
  • frunze de spanac
  • fulgi de parmezan

Mod de preparare:

Tăiaţi în bucăţele mici dovleacul şi gătiţi-l la foc mic cu puţin ulei, foaia de dafin şi ceapa verde tăiată. Săraţi cu sare grunjoasă.

Inmuiaţi gelatina în apă rece. Incălziţi laptele cu un pic de sare fină şi piper alb.

Atunci când acesta s-a încălzit, introduceţi gelatina bine stoarsă şi adăugaţi parmezanul răzuit.

Pasaţi dovleacul prin strecurătoarea cu ochiuri medii şi amestecaţi laptele filtrat.

Lăsaţi compoziţia să se răcească şi încorporaţi frişca bătută parţial. Căptuşiţi forma cu folie alimentară şi introduceţi compoziţia.

Lăsaţi amestecul să se odihnească cel puţin 8 ore în frigider.

Serviţi cu spanac tras la tigaie cu puţin ulei şi condimentat cu sare. Ornaţi cu fulgi de parmezan.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort de Paşte

Tort cu dovleac si mascarpone

Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 2/3 pahar cacao 4 ouă 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 l praf de sare 1/2 pahar iaurt 250 g dovleac curăţat 170 ml ulei 2 pahare zahăr 700 g dovleac […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.