Tort cu crenguta de brad

Printeaza

Tort cu crenguta de brad din: zahar, nuci, unt, oua, lamaie, faina, cacao, rom.

Ingrediente:Tort cu crenguta de brad

  • 250 g zahăr
  • 1/4 kg nuci măcinate
  • 1/2 pachet unt
  • 6 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri făină

Pentru blat:

  • 1 pahar zahăr
  • 4 ouă întregi
  • 50 g cacao

Pentru crema:

  • 2 linguri rom
  • 300 g unt

 

Mod de preparare:

Blatul: zahărul şi un pahar cu apă se pun la fiert 10 minute. Se adaugă nucile măcinate şi se mai fierb 5 minute. Se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.

Separat, untul se freacă spumă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, apoi câte o lingură din compoziţia de mai sus, răcită complet. Se freacă bine până ce devine omogenă. Se adaugă coaja rasă de lămâie, făina şi albuşurile spumă şi se amestecă uşor.

Se coace în formă de tort, unsă şi tapetată cu hârtie. Când e rece, se taie în trei blaturi. Acest blat nu se însiropează.
Crema: zahărul, ouăle întregi, cacaua se freacă bine, apoi se pun pe foc mic şi se fierb amestecând mereu până se îngroaşă, se dă deoparte şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu romul şi 300 untul.

Omarea: se freacă spumă 2 albuşuri cu 200 g zahăr şi sucul de la o lămâie. Se toarnă peste tort, să-l îmbrace complet. Se ia o crenguţă de brad, se spală, se şterge uşor şi, când e complet uscată, se unge, cu ajutorul unei pensule micii, cu glazură de zahăr, ca să imite chiciura.

Se lasă să se us;uce, apoi se pune pe tort şi se „împodobeşte” cu drajeuri colorate, exact ca o crenguţă cu globuri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.