Tort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata din: oua, zahar, nuca de cocos, praf de copt, faina, lapte, budinca de vanilie, zahar vanilat, margarina, fulgi de ciocolata, frisca, intaritor de frisca, bombonele.

 

Ingrediente pentru blat:Tort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 100 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri făină albă

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 7 linguri zahăr
  • 400 g margarină
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • 200 ml frişcă
  • 1 plic întăritor pentru frişcă
  • bombonele, pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, baţi albuşurile cu puţină sare până devin spumă, adaugi zahărul treptat până devine bezeaua tare, după care pui nuca de cocos şi făina amestecată cu praful de copt.

Amesteci compoziţia cu grijă, de jos în sus. Tapetezi o tavă rotundă cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea, apoi o dai la cuptorul încălzit la 180°C până este gata, după care laşi la răcit.

Pregăteşti crema, pui 400 ml lapte la fiert. Separat, amesteci cu ajutorul mixerului, gălbenuşurile cu zahărul, până se formează o spumă. Adaugi praful de budincă, 2 linguri făină şi 100 ml lapte rece.

Când laptele fierbe, pui compoziţia şi laşi la fiert, amestecând continuu să nu se afume. Când este gata, laşi compoziţia la răcit.

Separat, freci margarina spumă cu mixerul şi adaugi treptat crema.

Pui blatul răcit pe o tavă de tort rotundă, întinzi trei sferturi de cremă şi laşi la rece 2 ore.

Amesteci frişca cu întăritorul, cu ajutorul mixerului, întinzi frişca peste cremă, iar de jur-împrejur acoperi tortul cu cremă.

Cu şpriţul ornezi tortul roată şi presari fulgii de ciocolată. Ornezi deasupra cu bomboane şi flori, după care dai tortul la rece până a doua zi, când îl poţi servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cremă de cafea Moka

Tort cremă de cafea Moka

Tort cremă de cafea Moka Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea   Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 […]

 

Tort de inghetata cu crema de alune

Tort de inghetata cu crema de alune

Tort de inghetata cu crema de alune din: biscuiti, frisca, mascarpone, zahar, lapte, banane, crema de alune, vanilie. Ingrediente: 160 g biscuiţi digestivi 400 ml frişcă lichidă 500 g mascarpone 50 g zahăr pudră 1 cutie lapte condensat 2 linguriţe pastă de vanilie 150 g cremă de alune şi cacao 2 banane 30 g cremă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.