Tort cu crema de unt

Printeaza

Tort cu crema de unt din: oua, zahar, faina, cacao, dulceata de visine, compot de ananas, sare, unt, zahar pudra, cafea, nuca, smantana, intaritor, ciocolata.

Ingrediente:Tort cu crema de unt

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • 40 g făină
  • 40 g cacao
  • 5-6 linguri dulceaţă de vişine
  • 100 ml compot de ananas
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 250 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri cafea
  • 150 g nucă
  • 500 g smântână
  • 200 g zahăr
  • 1 plic întăritor
  • 50 g ciocolată neagră, pentru decor
  • 30 g nuci coapte, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul şi încorporezi făina amestecată cu cacaua. Torni blatul într-o formă rotundă tapetată si-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, mixezi untul cu zahărul până obţii o spumă, încorporezi cafeaua şi nuca măcinată şi omogenizezi.

Baţi smântână cu zahărul şi întăritorul, până devine frişcă. însiropezi cu compot blatul în formă, după ce s-a răcit, întinzi dulceaţa de vişine şi deasupra nivelezi crema de unt.

Imbraci tortul în frişcă şi-l decorezi cu nuri sfărâmate şi cu ciocolată neagră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.