Tort cu crema de portocale

Printeaza

Tort cu crema de portocale din: oua, zahar, faina, suc de portocale, budinca de vanilie, lapte, esenta de vanilie, frisca, gelatina, ciocolata alba, frisca, bombonele, cocos.

Ingrediente pentru blat:Tort cu crema de portocale

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 ml suc natural din portocale
  • 3 linguri zahar

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

Ingrediente pentru crema de portocale:

  • 1 plic budinca de frisca
  • 250 ml suc natural din portocale
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de portocale
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida

Ingrediente pentru jeleu:

  • 300 ml suc natural din portocale
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina

Ingrediente pentru decor:

  • portocale
  • cocos
  • bombonele

 

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, bati ouale cu zaharul si, cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugi faina, amestecand pana la omogenizare.

Imparti aluatul in doua si coci pe rand doua blaturi, in forma de tort cu margini detasabile.

Cand s-au rumenit putin, le scoti si le lasi sa se raceasca.

Asezi un blat pe un platou, pui in jurul lui inelul pentru tort si il insiropezi.

Siropul il prepari din sucul de portocala si zahar, pe care il dai intr-un clocot si il lasi apoi sa se raceasca.

Pregăteşti crema, bati bine cu mixerul frisca lichida, pana ce devine ferma si o lasi la rece.

Pui apoi pe foc intr-un vas laptele cu praful de budinca, zaharul si esenta de vanilie, iar intr-un alt vas sucul de portocale cu praful de budinca, zaharul si esenta de portocale.

Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand continuu, pana incep sa se ingroase. Dai deoparte, acoperi cu folie alimentara, sa nu prinda pojghita si lasi sa se raceasca.

Cantitatea de zahar este variabila, in functie de cat de dulci sau de acre sunt portocalele. Acelasi lucru e valabil si pentru sirop si jeleu. Dupa ce s-a racit, amesteci fiecare compozitie în parte cu frisca.

Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporezi in compozitie.

Atentie, trebuie sa amesteci foarte bine, eventual folosind si un mixer, ca sa imprastii gelatina uniform. Asamblezi apoi crema, cu o lingura incepi sa pui din crema peste blat.

Pui chiar in centru o lingura de crema de vanilie, apoi deasupra una de portocale, din nou vanilie, portocale si tot asa. In final, vei obtine mai multe cercuri concentrice.

Asezi al doilea blat deasupra si il insiropezi. Dai la rece si prepari între timp glazura: rupi bucatele de ciocolata alba, le pui intr-o craticioara si adaugi frisca lichida.

Pui craticioara pe foc la bain-marie (deasupra unui vas cu apa care fierbe) si amesteci pana se topeste ciocolata.

Foarte mare atentie, fundul craticioarei in care este ciocolata nu trebuie sa vina in contact direct cu apa fierbinte, ci doar cu aburul, fiindca altfel se branzeste. Torni apoi glazura peste tort si il dai la rece.

Pregatesti jeleul, dizolvi zaharul in sucul de portocale, prepari gelatina si o incorporezi.

Torni jeleul astfel obtinut peste stratul de ciocolata si dai la frigider pentru cateva ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Pulverizezi pe laterale sirop de portocale, apoi decorezi cu cocos.

Faci in mijloc o floricica din portocale si presari bombonele. Il portionezi si il savurezi pe indelete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.