Tort cu crema de ness si menta

Printeaza

Tort cu crema de ness si menta din: oua, zahar, faina, cacao, sare, fulgi de cocos, ness, mascarpone, esenta de rom, esenta de menta, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Tort cu crema de ness si menta

Pentru blatul de cacao:

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

Pentru blatul de cocos:

  • 5 albuşuri
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahăr
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 linguri făină

Pentru cremă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri ness
  • 80 ml apă
  • 500 g mascarpone

Pentru siropul pentru blatul de cacao:

  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom

Pentru siropul pentru blatul de cocos:

  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de mentă

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată de mentă
  • 100 g frişcă

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul de cacao aşa: separi cele 6 ouă, baţi bine albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare, adaugi zahărul, apoi, când acesta e topit, pui gălbenuşurile şi amesteci uşor.

Adaugi apoi făina, în care ai pus cacaua şi amesteci prin răsturnare, folosind o lingură sau o spatulă. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de 26-28 cm, în care ai pus hârtie de copt.

Coci la foc mediu, până când blatul se rumeneşte uşor, timp de 30-35 de minute.

Pregăteşti blatul de cocos aşa: separi cele 5 albuşuri, pui un praf de sare şi le baţi bine, adaugi zaharul, baţi iar, apoi pui cocosul amestecat cu făină şi amesteci uşor cu o lopăţică.

Torni compoziţia într-o tavă, la fel ca aceea pentru primul blat. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute, să se rumenească uşor.

Pregăteşti crema aşa: gălbenuşurile rămase de la blatul cu cocos le mixezi cu un praf de sare şi de zahăr. Dizolvi nesul în apa fierbinte şi adaugi încet peste gălbenuşurile frecate spumă.

Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci încontinuu, până obţii o cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.