Tort cu crema de merisoare

Printeaza

Tort cu crema de merisoare din: oua, zahar, sare, cacao, faina, praf de copt, mascarpone, smantana, zahar pudra cu aroma de vanilie, merisoare, apa, esenta de rom.

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_crema_de_merisoare

  • 10 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao neagră
  • 3 căni făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smântână
  • 5 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 150 g merişoare

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză, apoi le încorporezi în spuma de albuşuri. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua neagră.

Coci blatul, iar când se răceşte, îl tai în 3 foi. Pui merişoarele la înmuiat în apă caldă cu zahăr vanilat. Mixezi toate ingredientele la viteză mare, apoi adaugi şi merişoarele.

Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi le pui la fiert, până se topeşte zahărul. Insiropezi prima foaie, pui crema, apoi iar o foaie însiropată, crema şi foaia însiropată. Ungi tortul cu un strat subţire de unt, îl îmbraci în pastă de zahăr şi îl ornezi cu flori din pastă de zahăr.

Tort cu crema de merisoare

Tort_cu_crema_de_merisoare

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.