Tort cu crema de lamaie si portocala

Printeaza

Tort cu crema de lamaie si portocala din: unt, faina, oua, zahar, coaja de lamaie, sare, faina, amidon, zeama de lamaie, frişcă dulce, lămâie şi de portocală confiate.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_crema_de_lamaie_si_portocala

  • unt si făină pentru formă
  • 6 ouă (albuşuri şi gălbenu­şuri separate)
  • 175 g za­hăr
  • coaja rasă a unei lă­mâi
  • 1 priză (mare) de sare
  • 75 g făină
  • 25 g amidon

Ingrediente pentru umplut şi or­nat:

  • 2 ouă
  • 275 g zahăr
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
  • 50 g făină
  • 1/2 l frişcă dulce bătută
  • felii de lămâie şi de portocală confiate

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180°. Se unge o formă rotundă (cu pereţi detaşa­bili şi diametrul 22 cm) cu unt şi se înfăinează.

Se amestecă, într-un castron, gălbenuşurile, zahărul, coaja de lămâie şi sarea cu 2 linguri de apă rece, după care se bat 5 minute cu mixerul (la viteză ma­ximă), până ce devin spumoase.

Se adaugă făina şi amidonul (amestecate) şi apoi albuşurile bătute spumă (tare).

O Se toarnă compoziţia în formă şi se coace 45 de minute, până ce se rumeneşte frumos.

Se scoate blatul copt din formă şi se lasă să se răcească.

Pentru um­plutură şi decor, se freacă spumă ouăle cu zahărul şi cu coaja rasă de lămâie.

Se completează zeama de lămâie cu apă, până la 275 ml, şi se încorporează în crema de gălbenuşuri îm­preună cu făina.

Se toarnă crema de lămâie într-o cratiţă, se pune la foc mic, se lasă să dea în clo­cot, amestecând întruna, după care se fierbe 5-7 mi­nute, amestecând în conti­nuare.

Când s-a îngroşat suficient şi a devenit nete­dă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se încor­porează frişca bătută în crema de lămâie. Se taie blatul în trei părţi, pe ori­zontală.

Se ung cu cremă cele două părţi de jos şi se aşează una peste alta.

Se acoperă cu cea de-a treia şi se unge tortul cu cremă, atât deasupra, cât şi de jur împrejur.

Se ornează cu feliile de lămâie şi porto­cală confiate.

Tort cu crema de lamaie si portocala

Tort_cu_crema_de_lamaie_si_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.