Tort cu crema de ciocolata si zmeura

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata si zmeura din: unt, cacao neagra, zahar pudra, esenta de vanilie, oua, faina, bicarbonat, saare, iaurt, frisca, esenta de rom, zmeura.

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_zmeura

  • 340 g unt
  • 85 g cacao neagră
  • 500 g zahăr praf
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 4 ouă
  • 280 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 250 g iaurt

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml frişcă
  • 1 lingură esenţă de rom
  • 500 g zmeură

Mod de preparare:

Pregăteşti crema, intr-o cratiţâ pui la topit frişca şi ciocolata. Laşi la foc domol până se topeşte ciocolata, amestecând constant, dar nu trebuie să dea în fiert. Când este topită ciocolata, iei vasul de pe foc, laşi să se tempereze şi apoi o dai la rece pentru 3 ore.

Pregăteşti blatul, încălzeşti cuptorul la treapta cea mai înaltă. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă de 22 cm şi o pui deoparte. Intr-un bol pui untul, zahărul, esenţa de vanilie şi mixezi bine până devine spumă, aproximativ 5-8 minute. Adaugi pe rând ouăle, baţi bine până se încorporează fiecare şi abia apoi îl adaugi pe următorul.

Amesteci într-un bol făina şi bicarbonatul. In alt bol omogenizezi iaurtul şi cacaua. Adaugi ambele compoziţii la spuma de unt, alternându-le. Incepi cu ingredientele uscate şi termini tot cu cele uscate. Mixezi până când toate sunt bine încorporate. Impărţi compoziţia în 3, apoi torni o treime în tava pregătită anterior şi nivelezi uşor.

Dai tava la cuptor la foc iute, până este pătrunsă. Faci testul scobitorii, iar dacă este gata, scoţi tava, apoi blatul din tavă şi îl laşi să se răcească. La fel procedezi şi cu celelalte două porţii rămase. Când termini de copt toate foile de blat, le laşi să se răcească bine. Reci fiind, le tai pe fiecare în două, deci vei avea 6 foi în total.

Scoţi crema de la rece, adaugi esenţa şi mixezi până se îngroaşă şi devine spumoasă.

Asamblezi tortul, pui deoparte 5-6 linguri de cremă. Ungi foile de blat rotunde cu cremă, presari zmeură, le suprapui, presezi uşor şi dai totul la rece pentru două ore. După aceea scoţi tortul şi îl îmbraci la exterior cu crema păstrată şi îl decorezi cu zmeură.

Tort cu crema de ciocolata si zmeura

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.