Tort cu corcoduşe

Printeaza

Tort cu corcoduşe

Tort cu corcoduşe

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g faină
  • 80 g smântână fermentată
  • 2 linguri miere lichidă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1/2 linguriţă vanilie
  • 100 g unt rece

Pentru topping şi grătar:

  • 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi
  • 70 g migdale măcinate (fără coajă)
  • 100 g miere lichidă
  • 1-2 linguri alcool de corcoduşe
  • 3 albuşuri
  • 1 vârf de cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Puneţi toate ingredientele pentru aluat într-un castron şi frământaţi-le cu robotul de bucătărie. Formaţi o sferă din aluat, înveliţi-l cu folie alimentară şi aşezaţi-l o oră la frigider.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Frământaţi aluatul încă puţin, întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru pre­sărată, în prealabil, cu făină şi aşezaţi-l într-o for­mă de plăcintă sau sufleu (0,26 cm), unsă mai în­tâi cu grăsime.

Formaţi o margine de 1 cm. inţepaţi blatul de mai multe ori cu o furculiţă, apoi coaceţi-l 20-25 de minute. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l puţin să se răcească. Potriviţi cuptorul la 225°C. Scurgeţi corcoduşele.

Amestecaţi mig­dalele măcinate cu 70 g miere şi alcoolul de corcoduşe. Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi sa­rea şi restul de miere. Incorporaţi jumătate din spuma de ou cu amestecul cu miere şi migdale, întindeţi amestecul rezultat peste blatul din formă şi presăraţi fructele.

Puneţi restul albuşului spumă într-un dispozitiv de şpriţat şi şpriţaţi-o pe fructe, în formă de grătar. Daţi tortul din nou la cuptor 15-20 de minute, până când bezeaua de deasu­pra capătă o culoare aurie.

Tort cu corcoduşe

crop Tort-cu-corcoduse.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.