Tort cu cirese si ciocolata

Printeaza

Tort cu cirese si ciocolata din: oua, zahar, praf de copt, amidon, faina, zahar vanilat, apa, sare, cacao, cirese, ciocolata, lichior de cirese, frisca, dulceata de cirese.

Ingrediente:Tort cu cirese si ciocolata

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • o linguriţă praf de copt
  • 50 g amidon
  • 50 g făină
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri apă caldă
  • un praf sare
  • 50 g cacao

Pentru umplutură:

  • 100 g cireşe tăiate
  • 400 g ciocolată neagră
  • 50 ml lichior de cireşe
  • 500 ml frişcă lichidă

Pentru servit:

  • 100 g ciocolată rasă
  • dulceaţă de cireşe

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă bine cu telul făina, amidonul, praful de copt si cacaua.

Separat ouăle se bat cu apa şi apoi se mixează un minut. Se adaugă cele două tipuri de zahăr, se mixează 2 minute şi se adaugă amestecul cu făină, în două reprize. Se mixează, se toarnă aluatul în forma cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie. Se coace 35-40 de minute.

Intre timp, ciocolata ruptă se pune la bain-marie şi se amestecă pentru topire. Frişca se bate cu lichiorul şi, când a devenit spumă, se adaugă ciocolata topită.

Blatul se taie în două foi şi se recompune cu spuma la mijloc şi cireşe din loc în loc. Se opreşte spumă şi pentru stratul exterior şi se aduce la masă cu ciocolată rasă şi dulceaţă de cireşe.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.