Tort cu ciocolata si migdale

Printeaza

Tort cu ciocolata si migdale din: faina, oua, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, apa, ciocolata neagra, vanilile, unt, fulgi de migdale, ciocolata alba.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si migdale

Pentru blat:

  • 8 linguri făină
  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1-2 linguri apă rece

Pentru cremă:

  • 350 g ciocolată neagră
  • 1 esenţă vanilie
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 150-200 g zahăr

Pentru decor:

  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Pui într-un bol gălbenuşurile cu zahărul tos, apa, zahărul vanilat şi uleiul şi mixezi până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt.

Incorporezi albuşurile în gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 25-35 de minute. Scoţi blatul şi îl laşi să se răcească.

Prepari crema astfel: freci bine gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu esenţa şi aşezi pe baie de aburi. Topeşti ciocolata între timp, o pui peste gălbenuşuri, mai amesteci 3-4 minute şi dai vasul deoparte. Adaugi untul când s-a mai răcit compoziţia şi amesteci până devine cre-moasă. Dai la rece jumătate de oră.

Tai blatul răcit în două. Aşezi prima felie pe un platou şi întinzi jumătate din crema de ciocolată. Pui şi cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi cu aşchii de ciocolată albă, iar în partea de jos cu fulgii de migdale prăjiţi uşor în tigaie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.