Tort cu ciocolata si jeleu

Printeaza

Tort cu ciocolata si jeleu din: oua, faina, zahar, cacao, nuca, praf de copt, unt, budinca, lapte, batoane de ciocolata, frisca, jeleu de capsuni.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si jeleu

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nucă zdrobită
  • 1 plic praf de copt
  • puţin unt pentru uns

Pentru cremă:

  • 2 plicuri praf de budincă cu gust de frişcă
  • 500 ml lapte dulce pasteurizat
  • 380 g zahăr
  • 200 g unt sau margarina
  • 4 batoane de ciocolată cu lapte

Pentru sirop:

  • 70 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie

Pentru ornat:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • jeleu de căpşuni
  • 4 linguriţe nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Incorporezi treptat gălbenuşurile, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi pudra de cacao, iar la sfârşit nucile zdrobite.

După fiecare ingredient, amesteci delicat, de jos în sus, cu o lingură de lemn, până când omogenizezi compoziţia.

Ungi cu unt şi tapetezi cu hârtie de copt sau cu făină o tavă în formă de inimioară. Torni compoziţia, o nivelezi şi coci blatul la foc mediu, timp de 30-40 de minute.

Pentru cremă, amesteci praful de budincă împreună cu 100 ml lapte rece. Fierbi laptele rămas şi zahărul. Adaugi praful de budincă şi amesteci încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a îngroşat, laşi budinca să se răcească.

Freci spumă untul moale şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită. Tai aşchii de ciocolată şi le adaugi în cremă, amestecând de 4-5 ori.

După ce s-a răcit blatul, îl tai în două foi orizontale. Pregăteşti un sirop din ingredientele fierte la foc mic.

Aşezi un blat pe platou, îl însiropezi, iar după ce s-a răcit, îl ungi cu cremă. Suprapui al doilea blat şi îl stropeşti cu sirop.

Imbraci tortul în frişcă bătută şi îl decorezi după imaginaţie, cu jeleu de căpşuni şi nuci măcinate. Il răceşti timp de cel puţin 3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.