Tort cu ciocolata si ghimbir

Printeaza

Tort cu ciocolata si ghimbir din: unt, ciocolata, cacao, vin de ghimbir, zahar, oua, migdale, ghimbir, gem de ghimbir, smantana.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_si_ghimbir

  • 250 g de unt, tăiat cubuleţe, plus extra pentru uns
  • cacao
  • 350 g de ciocolată neagră tocată
  • 2 linguri vin de ghimbir
  • 140 g de zahăr fin
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 ouă, cu gălbenuşurile separate
  • 75 g de migdale măcinate
  • 1 linguriţă de ghimbir măcinat
  • 1 lingură cu vârf gem de ghimbir

Pentru glazura:

  •  140 g de ciocolată neagra tocată mărunt
  • 150 ml de smântână dulce pentru frişcă
  • 25 g de unt
  • 2 linguri vin de ghimbir

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 150° C/gaz 3-4. Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt unsă cu unt o formă de tort cu diametrul de 23 cm. Se tapetează superficial cu cacao interiorul formei şi se scutură să se înlăture surplusul.

Se pun ciocolata şi untul într-un vas termorezistent, se adaugă vinul de ghimbir şi se aşază vasul deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic. Se amestecă din când în când, până se obţine o textură fină. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se pun ambele tipuri de zahăr într-un vas mare şi se adaugă gălbenuşurile. Se bat până se obţine un amestec gălbui şi cremos.

Se toarnă ciocolata topită şi untul în gălbenuşuri şi se amestecă până se omogenizează. Intr-un alt bol curat, se bat albuşurile spumă, cu un vârf de sare.

Se cern migdalele şi ghimbirul în mixul d« ciocolată şi se amestecă folosind o lingură mare de metal. Se adaugă o treime din cantitatea de albuş şi se amestecă până se obţine o cremă. Se amestecă restul de albuş, până se omogenizează.

Se pune cu lingura jumătate de amestec de ciocolată în forma pregătită şi se nivelează uşor cu o spatulă. Se încălzeşte gemul de ghimbir până când se poate întinde şi se pune cu lingura pe tort.

Se întinde restul de amestec de ciocolată, se nivelează şi se coace pe raftul de sub jumătatea cuptorului timp de 50-60 de minute, până când beţişorul de lemn înfipt în mijlocul tortului iese cu firimituri umede lipite de el. Se lasă tortul la răcit în formă.

Pentru a prepara glazura ganache, se pune ciocolata într-un vas termorezistent Se adaugă smântână, untul şi vinul de ghimbir.

Se aşază vasul peste o cratiţă cu apă ce fierbe la foc mic şi se amestecă pană când ciocolata se topeşte şi se obţine o compoziţie catifelată. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Se desprinde tortul din formă cu ajutorul unei spatule, apoi se aşază pe un platou. Se întinde glazura pe deasupra şi se lasă să se întărească înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.