Tort cu ciocolata si gem

Printeaza

Tort cu ciocolata si gem din: faina, unt, zahar pudra, biscuiti, ciocolata, oua, gem.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si gem

  • 60 g făină
  • 60 g unt
  • 160 g zahăr pudră
  • 140 g ciocolată
  • 100 g biscuiţi
  • 8 ouă
  • 1 borcan cu gem

Mod de preparare:

Freci bine gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu ciocolata rasă. Adaugi biscuiţii zdrobiţi bine şi untul topit, apoi făina. Albuşurile bătute spumă le adaugi cu atenţie în aluat, ames­tecând mereu.

Compoziţia astfel obţinută o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt.

Dai forma la cup­tor să se coacă blatul, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute. După ce s-a răcit, tai blatul în 2-3 foi şi le ungi cu gem pe deasupra, le suprapui, iar ultima foaie o acoperi cu glazu­ră de ciocolată sau frişcă şi diverse ornamente.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Cam nu prea e tort asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.