Tort cu ciocolata si gem
PrinteazaTort cu ciocolata si gem din: faina, unt, zahar pudra, biscuiti, ciocolata, oua, gem.
- 60 g făină
- 60 g unt
- 160 g zahăr pudră
- 140 g ciocolată
- 100 g biscuiţi
- 8 ouă
- 1 borcan cu gem
Mod de preparare:
Freci bine gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu ciocolata rasă. Adaugi biscuiţii zdrobiţi bine şi untul topit, apoi făina. Albuşurile bătute spumă le adaugi cu atenţie în aluat, amestecând mereu.
Compoziţia astfel obţinută o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Dai forma la cuptor să se coacă blatul, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute. După ce s-a răcit, tai blatul în 2-3 foi şi le ungi cu gem pe deasupra, le suprapui, iar ultima foaie o acoperi cu glazură de ciocolată sau frişcă şi diverse ornamente.
Pofta buna!
Cam nu prea e tort asta