Tort cu ciocolata si caramel

Printeaza

Tort cu ciocolata si caramel din: unt, zahar, faina, migdale, praf de copt, oua, iaurt, pudra de cacao, vanilie, caramel, ciocolata, smantana.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si caramel

Pentru blatul de ciocolata si vanilie:

  • 225 g de unt foarte moale, plus extra pentru uns
  • 225 g de zahăr fin
  • 175 g de făină
  • 85 g de migdale măcinate
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 3 ouă
  • 150 ml de iaurt natural
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 5 linguri pudră de cacao

Pentru blatul de caramel:

  • 225 g de unt foarte moale, plus extra pentru ungere
  • 175 g de zahăr brun deschis la culoare
  • 50 g de zahăr brun închis la culoare
  • 175 g de făină
  • 85 g de migdale măcinate
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 3 ouă
  • 150 ml de iaurt natural
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 lingură de cacao

Pentru decor:

  • 1 cutie de 400 g de caramel
  • 140 g de ciocolată neagră
  • 140 g de ciocolată cu lapte
  • 300 ml de smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung şi se tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul de 20cm.

Pentru blatul de vanilie si ciocolată, se amestecă toate ingredientele cu un mixer, cu excepţia pudrei de cacao. Se scoate jumătate din amestec într-un alt vas şi se încorporează cacaua.

Se pun amestecurile în tăvi şi se coc 20-25 de minute până când un beţişor înfipt în centrul aluatului iese curat.

Se repetă primul pas pentru blatul de caramel şi caramel cu ciocolată, din nou lăsând cacaua apoi împărţind amestecul în două şi amestecând cacaua într-una dintre cele două jumătcţi. Se coc la fel ca mai sus.

In timp ce se răcesc blaturile, se topesc împreună ciocolata neagră şi ciocolata cu lapte într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic. Se ia de pe foc se încorporează smântână şi se răceşte până când se poate întinde.

După ce se răcesc blaturile, se întinde o treime din caramel peste blatul de vanilie şi se aşază deasupra blatul de caramel. Se întinde o altă treime de caramel şi se aşază blatul de caramel cu ciocolată, apoi se întinde ultima treime de caramel şi se aşază blatul de ciocolată.

Se întinde glazura de ciocolată peste întreg tortul şi se serveşte. Se poate păstra la răcoare, într-un recipent etanş, până la 3 zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.