Tort cu castane

Printeaza

Tort cu castane din: oua, zahar, faina, pesmet, cacao, piure de castane, mascarpone, rom.

Ingrediente:Tort cu castane

Blat:

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 80 g făină
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri cacao

Cremă:

  • 300 g piure de castane
  • 200 g mascarpone
  • 80 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml lapte
  • 4 foi gelatină

Decor:

  • 100 g ciocolată albă
  • 400 g frişcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • flori decorative

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile bătute, făină, cacao şi pesmet. Se coace într-un vas tapetat cu hârtie de copt, 30 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie în două părţi egale.

Gelatina se înmoaie în puţină apă, se pune într-un ibric cu lapte şi se topeşte la foc mic. Se adaugă piureul de castane amestecat cu mascarpone, zahăr, zahăr vanilat şi rom.

Se asamblează tortul, se dă la frigider 2 ore, apoi se înveleşte în frişcă şi se decorează cu flori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.