Tort cu capsuni si crema de vanilie

Printeaza

Tort cu capsuni si crema de vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, frisca lichida, lapte, amidon, esenta de vanilie, capsuni, gelatina, esenta de rom, ciocolata amaruie.

 

Ingrediente pentru blat:Tort cu capsuni si crema de vanilie

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente entru crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 + 2 linguri zahar
  • 3 linguri unt (circa 150 g)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 500 g capsuni
  • 1 plic de gelatina

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom

Ingrediente pentru glazura si decor:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 ml frisca lichida (pentru decor)

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina, praful de copt si cacaua, omogenizezi compozitia, apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce se raceste blatul, il tai in doua.

Pregatesti crema, dizolvi amidonul in 2-3 linguri de apa rece, ca sa nu faca cocoloase, apoi il adaugi peste laptele rece.

Adaugi ouale si 5 linguri zahar si pui amestecul sa fiarba la foc mic, avand grija sa amesteci, ca sa nu se lipeasca.

Cand a dat in clocot, opresti focul, adaugi untul si esenta de vanilie si incorporezi.

Lasi sa se raceasca, avand grija sa amesteci din cand in cand, ca sa nu capete crusta. Bati frisca si o incorporezi in crema de vanilie, dupa ce s-a racit complet.

Pui intr-o craticioara 200 g capsuni taiate cubulete, adaugi 2 linguri de zahar si le lasi pe foc pana se topeste zaharul si se ingroasa usor zeama lasata.

Dupa ce se racesc, le adaugi in crema. Pui gelatina intr-un castronel cu putina apa si lasi 1 minut ca sa se hidrateze.

Pui deasupra unui vas cu apa calda si lasi sa se dizolve. Incorporezi crema, avand grija sa amesteci bine, ca sa se repartizeze uniform in compozitie.

Pregatesti siropul, caramelizezi 4 linguri cu zahar, apoi completezi cu lapte si lasi pe foc sa se dizolve.

Adaugi romul si lasi sa se raceasca. Pui primul blat pe un platou si asezi in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropezi cu jumatate din cantitatea de sirop.

Tai felii capsunile si le asezi pe laterale. Pui crema si asezi cel de-al doilea blat, pe care il insiropezi cu siropul ramas.

Topesti ciocolata amaruie cu frisca lichida, intr-o craticioara la bain-marie. Torni pe toata suprafata tortului si nivelezi.

Bati frisca lichida si ornezi tortul dupa inspiratie.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.