Tort cu caise, ciocolata si budinca de vanilie

Printeaza

Tort cu caise, ciocolata si budinca de vanilie din: zahăr, faina, esenta de vanilie, oua, sare, coaja de lamaie, smatnana pentru frisca, gelatină, lapte, caise, gem de caise, caise din compot, menta, ciocolata, fulgi migdale.

Tort_cu_caise_ciocolata_si_budinca_de_vanilie

Ingediente:

  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • esenţă vanilie
  • 8 ouă
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

  • 500 g smântână pentru friscă
  • 4 ouă
  • 12 g gelatină
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 300 g caise
  • gem caise

Pentru ornat:

  • caise din compot
  • frunze mentă
  • ciocolată răzuită
  • 150 g fulgi migdale

 

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşuri­le spumă tare cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare.

Presari coaja de lămâie şi esenţa de vanilie peste gălbenuşuri şi încorporezi albu­şurile, amestecând uşor. La final pui, în ploaie, făina.

Aşezi într-o formă de tort hâr­tie de copt, torni blatul şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Il laşi la răcorit înainte să-l tai în trei felii.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu za­hărul până când acesta se topeşte şi încorpo­rezi laptele în fir subţi­re, apoi îl pui pe foc şi amesteci continuu până devine o compo­ziţie consistentă.

Hidratezi gelatina conform indicaţiilor de pe am­balaj şi, după ce s-a ră­corit amestecul, o în­corporezi şi laşi la răcit.

Baţi smântână pentru frişcă de la frigider. Trei sfer­turi din ea o încorpo/ezi, de jos în sus, în crema răcită.

Păstrezi restul pentru ornat, întinzi a parte din cremă peste prima felie de blat.

Cureţi caisele de sâm­buri, le tai jumă­tăţi şi aşezi din loc în loc câte o bucată şi câte o linguriţă de gem.

Aşezi al doilea blat şi repeţi operaţiunea.

Apoi, pui ultimul blat. întinzi frişca ră­masă peste el şi pe lateralele tortului.

Tort cu caise, ciocolata si budinca de vanilie

Tort_cu_caise_ciocolata_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Porridge de ovaz cu caise uscate

Porridge de ovaz cu caise uscate ovaz, apa, caise, gem de caise, scortisoara, sare de mare, sirop de artar. O idee buna pentru o cina usoara, satioasa si sanatoasa! Ingrediente: 88 gr ovaz 355 ml apa 4 caise uscate, maruntite 2 linguri gem de caise 1/4 lingurita scortisoara 1 praf de sare fina de mare […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.