Tort cu cafea si miere

Printeaza

Tort cu cafea si miere din: margarina, zahar, miere, oua, faina, praf de copt, cafea espresso, zahar pudra, boabe de cafea si menta.

Tort_cu_cafea_si_miere

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 60 g miere
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • 3 linguriţe cafea espresso

Pentru cremă:

  • 200 g margarină
  • 400 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri cafea espresso

Pentru decor:

  • boabe de cafea
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă margarina cu zahărul, mierea şi ouăle. După ce s-a obţinut o cremă omogenă, se adaugă făina, praful de copt si cafeaua, se mixează si se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă la cuptor 25-30 de minute si apoi se scoate pe un grătar să se răcorească.

Pentru cremă, se mixează margarina cu zahărul, cafeaua şi 2 linguriţe cu apă până ce se obţine o cremă spumoasă.

Blatul se taie în trei foi care se aşază pe un platou cu cremă între ele. Se îmbracă tortul cu restul de cremă si se decorează exteriorul cu boabe de cafea şi frunzuliţe de mentă. Se lasă la rece pentru 2 ore.

 

Tort cu cafea si miere

Tort_cu_cafea_si_miere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.