Tort cu branza si nuci

Printeaza

Tort cu branza si nuci din: biscuiti, unt, branza de vaci, sare, dovlecel, nuci, patrunjel, ceapa, porumb, telemea, alune, marar, fulgi de piper rosu.

Ingrediente:Tort_cu_branza_si_nuci

Pentru blat:

  • 400 g biscuiţi săraţi
  • 300 g unt

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • sare
  • 1 dovlecel
  • 100 g nuci
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 100 g porumb

Pentru ornat:

  • ulei
  • telemea de oaie
  • alune
  • mărar
  • fulgi piper roşu

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute.

Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde şi le usuci. Mărunţeşti nucile.

Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul, pătrunjelul, boabele de porumb, nucile amesteci încet. Intinzi peste blat şi nivelezi.

Laşi la frigider 2-3 ore, apoi ornezi cu alune întregi, fire de mărar, picături de ulei, felii subţiri de telemea şi fulgi de piper roşu.

Tort cu branza si nuci

Tort_cu_branza_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.