Tort cu bezea şi smochine

Printeaza

Tort cu bezea şi smochine

Ingrediente:Tort cu bezea şi smochine

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr tos
  • 120 g făină
  • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • o lămâie
  • un plic cremă de vanilie instant
  • 300 ml lapte dulce
  • 20 g unt
  • 200 g smochine
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • mentă
  • fructe de sezon

Preparare:

Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece.

Cinci gălbenuşuri şi un ou întreg se mixează cu 100 g zahăr tos până când îşi dublează volumul. Se adaugă praful de copt, făina şi se amestecă. Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină.

Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 20-30 de minute. Albuşurile se mixează cu zahărul vanilinat şi zahărul tos rămas până când rezultă o bezea tare.

Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se pune deasupra crema, se aranjează felii de smochine şi se toarnă bezeaua. Se reintroduce în cuptor încins pentru 20-30 de minute, cât să usuce bezeaua şi să capet o culoare aurie.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se introduce la rece pentru o oră, apoi se serveşte.

Tort cu bezea şi smochine

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac smochinele. O sa fac o prajiturica cu smochine, ca de tort nu prea am timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.