Tort cu banane si frisca

Printeaza

Tort cu banane si frisca din: oua, zahar, faina, unt, sare, coaja de lamaie, sifon, frisca, banane, mere, fructe de sezon.

Ingrediente:Desert_2

  • 4 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana si 3 linguri cu faina
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 1 ceasca mare cu sifon
  • 200 g frisca
  • 2 banane
  • 3-4 mere rase
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Separaţi gălbenuşurile, le bateţi spumă cu sifonul, adăugaţi zahărul, coaja de lămâie, un praf de sare, bateţi 2-3 min cu telul. Puneţi făina încet, omogenizaţi, adăugaţi albuşurile bătute spumă şi le amestecaţi încet în aluat.

Ungeţi forma cu unt, tapetaţi cu făină, turnaţi aluatul. Coaceţi la foc potrivit, în formă rotundă, 30 min. Răciţi în formă, scoateţi blatul şi tăiaţi în 3 felii pe lat, umpleţi cu: banană terciuită în amestec cu frişcă, mere fără coajă, date pe râzătoare şi amestecate cu stafide.

Ornaţi cu frişcă şi fructe de sezon tăiate felii subţiri. Lăsaţi tortul la rece, serviţi tăiat felii în rază.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.