Tort cu aschii de ciocolata

Printeaza

Tort cu aschii de ciocolata din: oua, zahar, cacao, faina, ciocolata, unt.

Ingrediente:Tort_cu_aschii_de_ciocolata

Pentru blat:

  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr tos
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri făină

Pentru crema:

  • 3 ouă
  • 100 g ciocolată menaj sau 4 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 300 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, timp de circa 20 de minute, apoi adaugi pe rând câte o lingură de cacao, amestecând după fiecare lingură. La fel procedezi şi cu făina.

Amesteci uşor cu albuşurile, care au fost bătute spumă în prealabil. Ungi o formă de tort, o tapetezi cu hârtie, torni compoziţia şi coci la foc potrivit, timp de aproape o oră.

Când s-a răcit, tai blatul în 3 şi pui crema.

Cele 3 ouă întregi le amesteci cu ciocolata rasă sau cu 4 linguri de cacao şi 6 linguri de zahăr pudră, apoi le baţi încontinuu deasupra unei oale cu apă care fierbe, timp de 20-30 de minute, până se leagă bine.

Laşi să se răcească. In acest timp, freci untul spumă şi adaugi restul de zahăr pudră. Amesteci apoi cu compoziţia de cacao, care s-a răcit între timp.

Imbraci tortul în crema oprită dinainte şi îl ornezi cu fructe glasate sau cu frişca ori poţi presăra cacao, peste care pui aşchii de ciocolată.

Tort cu aschii de ciocolata

Tort_cu_aschii_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.