Tort cu ananas si frisca

Printeaza

Tort cu ananas si frisca

Ingrediente:Tort cu ananas si frisca

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • rom
  • fructe din dulceaţă
  • 40 g gelatină
  • 800 g frişcă
  • 1 foaie din pandişpan
  • 1 cutie compot de ananas
  • 150 g sirop
  • dulceaţă
  • 1 lingură de amidon

 

Mod de preparare:

Se pune foaia de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o centură de hârtie care se prinde cu o clamă.

Peste ea se pune compoziţia făcută din trei ouă bătute cu zahăr şi laptele fiert cu amidon.

Când este rece, se pune jumătate din frişcă, gelatina înmuiată în sirop de ananas, vanilia şi romul se amestecă bine, după care se dă la frigider până se întăreşte.

Apoi se pun deasupra fructele din compot peste care se toarnă siropul din dulceaţă şi se mai lasă la rece timp de 20 de minute.

După ce s-a întărit, se răstoarnă pe un platou, se scoate hârtia de pe margine şi se ornează cu restul de frişcăşi fructe din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.