Tort cu afine si branza de vaci

Printeaza

Tort cu afine si branza de vaci din: oua, zahar, sare, suc de portocale, faina, praf de copt, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar, lamai, frisca, jeleu de afine.

Ingrediente:Tort_cu_afine_si_branza_de_vaci

blat de pandispan:

  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri suc de portocale
  • 100 g faina
  • 1 lingura praf de copt

crema si ornat:

  • 11 foi de gelatina
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 lamai
  • 250 g afine
  • 400 ml frisca
  • 2 linguri jeleu de afine

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se bat ouăle cu zahăr, sare şi suc, cca 8 min. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt. Se aşază într-o formă de tort (o 26 cm), cu fundul tapetat cu hârtie de copt; se coace cca 20 min. Se scoate apoi din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Se înconjoară apoi cu inelul formei.

Se înmoaie gelatina. Se amestecă brânza cu iaurt, zahăr, suc şi coajă rasă de lămâie. Se împarte crema în două. Intr-o jumătate din cantitate se înglobează afinele pasare şi 6 foi de gelatină dizolvate. In cealaltă jumătate de cremă se încorporează restul de gelatină dizolvată.

Cand cele două creme încep să se întărească, se înglobează în fiecare câte o jumătate din cantitatea de frişcă bătută. In formă se aşază mai întâi crema de afine, apoi cea albă; se dă la frigider 3 ore. Se desprinde inelul şi se decorează cu o spirală de jeleu şi afine proaspete.

Tort cu afine si branza de vaci

Tort_cu_afine_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.