Tort de crema de zahar ars cu frisca

Printeaza

Tort de crema de zahar ars cu frisca din: ouă, zahar pudra, faina, ulei, sare, lapte, zahar coaja de lamaie, smântână pentru friscă.

Tort de crema de zahar ars cu frisca

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 cană făină
  • 4 linguri ulei
  • sare

Pentru crema de zahăr ars:

  • 1 l lapte
  • 8 ouă
  • 13 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie

Pentru decor:

  • 200 g smântână pentru friscă

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albiturile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare. Freci gălbenu­şurile cu uleiul.

Presari alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile. Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl în­tinzi pe pereţi şi laşi deoparte.

Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la tempera­tura camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul ta­petat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul.

Dai la cuptor 35-40 de minute. Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.