Tort cu cremă şi glazură

Printeaza

Tort cu cremă  şi glazură din: oua, zahar, faina, vin, frisca, suc de portocala, ciocolata menaj alba, scortisoara, prune, gelatina, sare, praf de copt, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_crema _si_glazura

  • 2 oua
  • 225 g zahar
  • 120 g faina
  • 250 ml vin rosu
  • 600 ml frisca
  • 150 ml suc de portocala
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • scortisoara
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 kg prune
  • 2 plicuri gelatina rosie (pentru decor)
  • sare
  • jumatate lingurita praf de copt

pentru ornat:

  • 200 g frisca
  • 3 prune

 

Mod de preparare:

Baţi spumă ouăle cu 2 linguri de apă fierbinte, 75 g de zahăr şi un vârf de cuţit de sare. încorporezi apoi treptat făina cernută împreună cu praful de copt, torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.

Pregatesti crema: Speli jumătate dintre prune, le cureţi de sâmburi şi le pui într-o cratiţă cu 150 ml vin roşu, 100 g zahăr şi puţină scorţişoară. Le fierbi cu capac, cc 8-10 minute. Pasezi apoi fructele şi laşi piureul să se răcească.

Inmoi gelatina pentru închegat într-o ceaşcă de apă rece, o fierbi apoi pe baie de aburi şi o amesteci cu piureul de prune. Baţi frişca, o amesteci cu ciocolata topită pe baie de aburi şi cu piureul de prune aproape răcit.

Torni crema obţinută peste blatul copt şi dai tortul la frigider pentru 2 ore.

Pregatesti glazura: Speli prunele rămase, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale şi vinul roşu rămas. Adaugi gelatina roşie dizolvată în 2 linguri de suc de portocale şi dai totul într-un clocot.

Dupa ce s-a racit putin, torni glazura peste tort, il dai la rece pentru 30 de minute, apoi il ornezi cu frisca si felii de prune.

Tort cu cremă  şi glazură

Tort_cu_crema _si_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.