Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie

Printeaza

Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie: oua, unt, zahar, faina, praf de copt, fulgi de cocos, lichior de cocos, gem de zmeura si baton de vanilie.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 170 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 g fulgi de cocos
  • 3 linguri lichior de cocos
  • 2 linguri gem de zmeura
  • 400 g frisca
  • miezul unui baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se bate untul cu 125 g zahăr. Se adaugă gălbenuşurile. Se încorporează făina şi praful de copt. Se adaugă 50 g fulgi de cocos.

Se bat albuşurile cu 1 lingură de zahăr şi se adaugă în amestecul de mai sus împreună cu lichiorul.

Se toarnă totul într-o formă rotundă (0 26 cm) unsă cu grăsime şi se coace cea 1 oră. 2 Se lasă blatul la răcit, apoi se secţionează în jumătate. Se unge partea de jos cu gem.

Se bate frişca împreună cu vanilia şi restul de zahăr. Se întind 2/3 din frişca pe blatul uns cu gem şi se aşază al doilea blat.

Se îmbracă tortul cu frişca rămasă, se presară restul fulgilor de cocos şi se ornează după gust.

Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Corneliu

    Ce bine arata tortul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.