Tort de clătite cu branză de vaci si stafide

Printeaza

O reteta de tort de clatite cu branza de vaci si stafide din: faina, oua, lapte, sare, zahar, unt, ulei, branza de vaci, clatite, smantana, stafide, vanilie si sare.

Ingrediente:Tort de clătite cu branză de vaci si stafide

aluat:

  • o ceaşcă făină
  • două ouă
  • un pahar de lapte
  • un praf de sare
  • două linguriţe de zahăr
  • două linguriţe de unt sau ulei şi o lingură de unt topit pentru uns tava

pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci
  • clătite
  • două ouă
  • două linguri de smântână
  • două linguri de zahăr
  • o linguriţă de făină
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri de rom
  • vanilie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se trece brânza de vaci prin sită, se freacă împreună cu ouăle, smântână, făina, zahărul şi vanilia. Stafidele se înmoaie în rom, apoi se pun şi ele peste com­poziţia de brânză împreună cu sarea.

Un vas de jena rotund se unge cu ulei şi se pudrează cu pesmet, se pune pe fun­dul vasului o clătită şi se îmbracă marginile vasului cu alte două-trei clătite.

Prima clătită se unge cu umplutură şi se acoperă cu alta. Se alternează straturi de clătite şi umplu­tură. Ultimul strat este o clătită neunsă.

Se înveleşte totul cu clătitele de pe margini, se stropeşte cu unt şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tort de clatite cu branza
  • tort de clatite cu branza dulce si stafide
  • tort de clatite cu branza dulce

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    N-am facut niciodata tort de clatite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.