Tort de ciocolata cu zmeura si migdale

Printeaza

Tort de ciocolata cu zmeura si migdale din: ciocolată neagră, clătite, pudră pralinată, zmeură decongelată, migdale, zahar, apa, mascarpone, zahăr pudră, cacao, zmeură.

Ingrediente pentru bază: Tort_de_ciocolata_cu_zmeura_si_migdale

  • 100 g ciocolată neagră
  • 10-12 clătite
  • 30 g pudră pralinată
  • 150 g zmeură decongelată

Ingrediente pentru pudra pralinată:

  • 240 g migdale
  • 160 g zahăr
  • 15 ml apă

Ingrediente pentru crema albă:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru servit:

  •  cacao
  • zmeură

Mod de preparare:

Se prepară întâi pudra pralinată, pentru care zahărul si apa se lasă să fiarbă şi, când se formeză un sirop gros, se pun migdalele. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce zahărul se caramelizează.

Se lasă să se răcească pe o suprafaţă neadezivă unsă cu puţin ulei si se mixează pentru a obţine pudra. Vor iesi 400 g care se păstrează în borcan, la rece.

Apoi, ciocolatâ-si o lingură de apă se pun la bain-marie, se adaugă pudra pralinată si clătitele fin tăiate. Se amestecă bine si apoi se pun fructele bine scurse.

Se pune amestecul într-o formăide copt cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la rece 30 de minute.

Se mixează mascarpone cu zahăr si se întinde în formă peste bază. Se nivelează si se lasă la rece pentru 2 ore. La servire se presară cu cacaua si se aduce la masa cu fructe deasupra.

Tort de ciocolata cu zmeura si migdale

Tort_de_ciocolata_cu_zmeura_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.