Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone

Printeaza

Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone din: oua, capsuni, făină albă, praf de copt, sare, zahăr brun, baton de vanilie, cacao granule, coaja de lamaie, ciocola­tă neagră menaj, ciocolată albă menaj, frişcă, mascarpone cremă.

Ingrediente:Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone

  • 6 ouă
  • 400 g căpşuni
  • 250 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 200 g zahăr brun
  • 1 baton de vanilie
  • 2 linguri cacao granule
  • coaja de la 1 lămâie
  • 200 g ciocola­tă neagră menaj
  • 100 g ciocolată albă menaj
  • 200 ml frişcă
  • 300 g mascarpone cremă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mic răzuieşti ambele ciocolată. Pui frişca într-un vas, pe baie de aburi, presari ciocolata în ea şi amesteci până se topeşte, lei vasul de pe foc şi baţi cu telul până devine spumos, apoi laşi clema la răcit.

Zdrobeşti mascarpone într-un bol, adaugi coajă de lămâie dată pe râzătoare, câţiva stropi de zeamă de lămâie şi 50 g zahăr pudră şi amesteci totul bine.

Ambele compoziţii le pui în frigider până prepari blatul. Cerni făina într-un bol, o amesteci cu cacao şi praful de copt. Separi ouăle, freca gălbenuşurile cu restul de zahăr praf, miezul  scobit de la batonul de vanilie şi mai pui puţină coajă rasă de lămâie. Baţi spumă albuşurile cu nrî un vârf de cuţit de sare.

Incorporezi compoziţia de gălbenuşuri în cea de albuşuri şi adaugi apoi ames­tecul de făină cu cacao, până la omogenizare, dar încet, să nu se strice albuşul bătut.

Tapetezi o formă cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea şi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentriţ circa 40 de mi­nute. Laşi apoi blatul să se răcească, după care îl tai îc două.

Prima foaie de blat o pui pe un platou, o unigi cu compoziţia de mascarpone, aşezi câte­va bucăţi de căpşuni tăiate în jumătate, apoi aşezi a doua foaie de blat. Toată suprafaţa o ungi cu compoziţia de frişcă cu ciocolată.

Deasupra ornezi cu căpşuni întregi şi în mijloc o frunză de mentă cu gust de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.